ViaConto

ViaConto este un IFN care acordă credite de nevoi personale cu următoarele caracteristici:

 • Valoarea creditului poate fi între 200 și 4.000 lei.
 • Perioada de rambursare a împrumutului poate fi până la 5 ani.
 • Dobânda zilinică este fixă de 1,2%.
 • Împrumutul este disponibil și persoanelor cu istoric negativ de credit cat si pensionarilor.
 • Condițiile de creditare sunt flexibile: vârsta începând de la 20 de ani, să ai un cont bancar activ și venituri lunare regulate.
 • Cererea de credit este analizată în 15 minute.

În concluzie ViaConto este o istituție de credit care oferă împrumuturi rapide în condiții flexibile. Credit este aprobat foarte rapid, astfel încât tu să ai lichiditățile necesare pentru rezolvarea problemelor urgente.

4.7/5

ViaConto

200 RON
Suma min.
4.000 RON
Suma max.
3.858,90%
Dobanda
15 min.
Timp aprobare
5 ani
Perioada max.
Da
Primul credit
Aplica online
Exemplu de calcul:

Pentru un împrumut (tip linie de credit) in valoare de 500.00 lei pe 12 luni: Comisionul de analiză dosar este de 55.00 lei, rata dobânzii este de 1%/zi, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 2382.7%,Prima plată minimă lunară este 180.00 lei, a doua plată minimă lunară este 171.00 lei, a treia plată minimă lunară este 157.94 lei. Plata totală după 12 luni este în valoare de 1728.42 lei. Plata minimă lunară este de 5% din principal, 1% dobândă zilnică și 55.00 lei comision de analiză dosar (inclus doar la prima plată minimă lunară) – dar nu mai putin de 55.00 lei. 

ViaConto va sta mereu la dispozitie in momentele dificile din punct de vedere financiar, oferindu-va credite nebancare avantajoase. Fie ca aveti nevoie rapid de o suma de bani modesta pentru o urgenta, un accident sau o reparatie a automobilului, sau pur si simplu doriti niste bani in plus pana la urmatorul salariu, ViaConto este aici cu o gama larga de imprumuturi. Partea buna este ca aceste credite rapide sunt foarte accesibile si flexibile, iar astfel pot fi accesate si de cei care au un scor de credit mic sau restante.

ViaConto – tot ce trebuie sa stii

ViaConto este o institutie financiara nebancara infiintata in iunie 2016, ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei. IFN-ul apartine Via SMS Group, o companie a carui scop este sa ofere solutii financiare avantajoase pentru persoanele aflate intr-un impas financiar, fiind cunoscuta in 6 tari europene pentru etica si transparenta sporita a activitatii desfasurate.

Aplicand si obtinand un credit ViaConto, veti putea beneficia rapid de sume de bani cuprinse intre 200 si 4000 de lei, daca sunteti deja un client al companiei. Daca sunteti un client nou, atunci veti putea aplica pentru imprumuturi de pana la 1000 de lei.

Motivul pentru care acest ViaConto a devenit foarte popular in Romania in ultimii ani este corectitudinea si atitudinea fata de clientii lor. Rareori clientii sunt surprinsi de costuri si taxe ascunse, in special pentru ca toate detaliile contractului sunt prezentate clar de la inceputul acestuia.

ViaConto: Caracteristici generale 

Daca nu sunteti sigur ca un imprumut ViaConto vi se potriveste nevoilor financiare personale, va vom prezenta principalele caracteristici ale creditelor acestui IFN:

Detalii creditDate credit
Suma maxima creditata4000 lei
Dobanda zilnica1,2% pentru toti clientii
Perioada de rambursareintre 5 si 30 de zile
Plata datoriei direct de pe cardNu
Plata in numerarDa, la orice institutie bancara din Romania
Puncte de lucru fixeDa
Varsta minima20 ani
Venit minim300 lei

Ce ofera ViaConto?

ViaConto ofera credite nebancare accesibile si flexibile tuturor celor care doresc un imprumut rapid, indiferent de motivul pentru care apeleaza la acesta. Majoritatea clientilor ViaConto au fost placut surprinsi de serviciile acestora, cererile de imprumut ale acestora fiind acceptate cu usurinta, intr-un timp foarte scurt.

Misiunea celor de la ViaConto este sa faca creditele nebancare accesibile pentru toti cei care au nevoie de un astfel de ajutor financiar. Cel mai mare avantaj al ViaConto este posibilitatea de extindere a termenului de rambursare al creditului pana la 12 luni, oferind astfel o siguranta mai mare solicitantilor.

Creditele ViaConto sunt, de obicei, acceptate in doar 15 minute, iar tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a aplica este sa completati formularul online, chiar din confortul propriei locuinte, 100% online. Obtinerea unui imprumut este acum foarte simpla cu ajutorul Internet banking.

Ce tipuri de credite ofera ViaConto?

 • Credit cu buletinul – pentru persoanele care nu doresc sa prezinte multe acte la accesare;
 • Credit urgent – pentru cei care nu au timp de pierdut si doresc un credit in cel mai scurt timp posibil;
 • Credite pana la salariu – imprumutul special pentru momentele in care veniturile nu va sunt suficiente pana la urmatorul salariu;
 • Credite pentru nevoi personale – imprumuturi rapide pentru momentele in care aveti o nevoie urgenta de bani;
 • Imprumut IFN – credit care poate fi obtinut 100% online, cu un minim de acte la contractare si fara alte intrebari;
 • Credite online – daca doriti un imprumut rapid, fara sa fiti nevoit sa petreceti mult timp in institutii fizice;
 • Credite nebancare –  credite valabile si pentru cei ce nu pot accesa un credit bancar.

Care sunt avantajele unui imprumut ViaConto?

Imprumuturile ViaConto prezinta multe avantaje, in functie de nevoile fiecarui client. In general, avantajele creditelor ViaConto sunt:

 • Perioada de rambursare a creditului poate fi prelungita si pana la 12 luni;
 • Sumele care pot fi imprumutate sunt de pana la 4000 de lei, pentru clientii care au mai accesat creditele IFN-ului in trecut;
 • Imprumuturile pot fi accesate chiar si de cei care nu au un salariu, cat timp acestia au un venit lunar care poate fi demonstrat;
 • Rambursarea anticipata este posibila, fara a fi nevoit sa platiti un comision suplimentar;
 • Confirmare rapida a imprumutului, in doar 15 minute, printr-un mesaj;
 • Dobanda zilnica fixa avantajoasa, de doar 1,2% pe zi;
 • Puteti aplica pentru un imprumut rapid 100% online, fara a fi nevoit sa va deplasati in institutii fizice, procesul fiind simplu si rapid;
 • Exista si imprumuturi sub forma de linie de credit, cu diferite optiuni, in functie de nevoile financiare personale;
 • Plata se poate face cu usurinta online sau prin transfer bancar sau depunere la orice cont bancar al IFN-ului;
 • Multiple moduri de comunicare cu clientul, prin email, telefon, Skype, chat live, Messenger, etc.
 • Venit de doar 300 de lei pe luna pentru a fi eligibil pentru un astfel de credit;
 • Credite accesibile si flexibile, conditiile de eligibilitate fiind foarte usor de indeplinit de orice client;
 • Banii imprumutati sunt transferati rapid in contul bancar personal, in doar cateva minute de la aprobarea cererii de imprumut;
 • Optiunea de debitare automata a cardului inregistrat, incepand cu data scadenta a creditului;
 • Nu este necesara prezenta unei garantii sau a unui garant.

6.  Cum aplic pentru un imprumut ViaConto?

Sa aplicati pentru un imprumut ViaConto este un proces foarte simplu, ce poate fi realizat 100% online, in doar cateva minute, cu ajutorul unui device.

Va vom prezenta in detaliu toate etapele pe care trebuie sa le parcurgeti in cazul in care considerati ca un imprumut ViaConto va este potrivit.

Pasii necesari:

Pasul 1
In primul rand, veti fi nevoit sa accesati site-ul web al celor de la ViaConto si sa alegeti suma pe care doriti sa o imprumutati, de exemplu 900 de lei.
Pasul 2
Dupa aceasta, veti da click pe butonul „SOLICITA UN IMPRUMUT” pentru a fi redirectionat la pagina unde va trebui sa completati formularul online de aplicare.
Pasul 3
Dupa completarea formularului online cu datele personale, va trebui sa apasati pe butonul „CONTINUARE” pentru a finaliza procesul de aplicare. Mai apoi veti astepta sa fiti contactati de un reprezentant ViaConto, dupa care veti primi banii imprumutati direct in contul bancar personal dupa aprobarea cererii.

Ce costuri are imprumutul ViaConto?

Pentru a va ajuta sa intelegeti care sunt costurile si taxele unui imprumut ViaConto, vom face un calcul demonstrativ pentru un credit de 900 de lei. Pe langa acest calcul, puteti oricand sa accesati un calculator de credite online. Astfel, nu veti avea parte de costuri suplimentare neasteptate in momentul in care aplicati pentru un imprumut.

Detalii creditDate credit
Valoarea imprumutului900 lei
Durata30 de zile
Comision de analiza dosar55 lei
Suma totala de rambursat1225 lei
Dobanda Anuala Efectiva (DAE)2100,9%
Dobanda totala270 lei

Care sunt conditiile de acordare a unui imprumut rapid de la ViaConto?

Conditiile de acordare pe care le veti intampina la aplicarea pentru un imprumut ViaConto sunt similare cu cele ale altor credite nabancare oferite de IFN-urile din Romania.

Acestea sunt criteriile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea obtine un astfel de imprumut:

 • Varsta aplicantului: pentru a putea aplica pentru un credit ViaConto trebuie sa aveti implinita varsta minima de 20 de ani si sa nu aveti mai mult de 70 de ani;

 • Resedinta: pentru a accesa un credit ViaConto trebuie sa fiti un cetatean roman, domiciliat in Romania si cu o carte de identitate (CI) romaneasca valabila, cu o copie sau o fotografie dupa aceasta;

 • Biroul de Credit: trebuie sa nu va aflati pe lista Biroului de Credit pentru a putea accesa un credit, deci sa nu aveti un scor de credit negativ sau alte datorii active;

 • Venitul lunar: este necesar sa puteti dovedi un venit lunar de minim 300 de lei, iar acesta poate proveni din diverse surse precum chirii, dividende, pensii, ajutoare de handicap, etc.;

 • Cont bancar sau card: trebuie sa prezentati un cont sau un card bancar valabil in care sa va fie virata suma de bani imprumutata;

 • Numar de telefon si adresa de email: acestea sunt necesare pentru a putea fi contactat de catre IFN in momentul accesarii imprumutului;

 • Internet Banking: trebuie sa utilizati acest serviciu de banking digital pentru a putea obtine un imprumut ViaConto.

Care sunt documentele necesare pentru acordarea unui credit ViaConto?

Pentru a accesa cu usurinta un credit ViaConto trebuie sa prezentati urmatoarele documente in momentul aplicarii:

 • Carte de identitate (CI) – trebuie sa prezentati un buletin valabil pentru a va putea doveti identitatea daca doriti sa obtineti un imprumut;
 • Documente care sa dovedeasca venitul lunar – nu veti fi nevoit sa prezentati mai mult decat o adeverinta de salariu, o adeverinta de handicap sau un cupon de pensie, dar aceste acte trebuie sa dovedeasca un venit de peste 300 de lei;
 • Extras de cont – pe langa cele de mai sus, veti avea nevoie si de un extras de cont al contului bancar in care doriti sa va fie virati banii pe care urmeaza sa ii imprumutati.

Cum se poate rambursa imprumutul ViaConto?

Imprumutul ViaConto se poate rambursa usor, alegand una dintre metodele de rambursare pe care reprezentantii acestui IFN le pun la dispozitia clientilor:

 • Pe site-ul ViaConto, online, prin introducerea informatiilor de pe cardul personal;
 • La statiile de plata SELFPAY, aflate in multiple locuri in toate orasele din tara;
 • Transfer bancar prin ordin de plata intr-unul dintre conturile ViaConto, de la orice banca. Daca alegeti acest mod de rambursare trebuie sa stiti ca bancile pot percepe comisioane pentru aceste operatiuni;
 • Debitare automata, daca aveti un card bancar legat la contul dumneavoastra online. La data scadenta, va fi extrasa automat suma de bani imprumutata si dobanzile aferente din cardul personal.

Atunci cand rabursati un imprumut ViaConto trebuie sa luati in considerare faptul ca unele dintre variantele mentionate mai sus pot dura si pana la 24 de ore pana sunt luate in considerare. Astfel, va recomandam sa va achitati ratele si datoriile inainte de termenul stabilit la contractare, pentru a nu fi intampinat de costuri si taxe suplimentare.

Ce optiuni ai daca nu poti rambursa creditul ViaConto? 

In cazul in care intarziati la plata ratelor sau pur si simplu nu puteti rambursa imprumutul ViaConto la timp, atunci contractul va fi supus penalitatilor. Astfel, dobanda va fi de 1,2% pentru fiecare zi de intarziere a platii, pe langa dobanda deja aferenta creditului ales.

Daca va aflati in situatia in care nu veti putea plati aceste penalitati impuse, va recomandam sa anuntati telefonic un reprezentant ViaConto. Astfel, veti fi informat asupra optiunilor pe care le aveti la dispozitie si veti putea stabili un mod de plata convenabil situatiei dumneavoastra.

Cel mai recomandat, insa, este sa rambursati suma imprumutata inainte ca perioada de rambursare sa se finalizeze, pentru a fi sigur ca nu veti intampina astfel de costuri si taxe suplimentare, care va vor afecta in final sanatatea si stabilitatea financiara. Neplata sumelor impuse la contractare va poate afecta scorul de credit, iar IFN-ul va poate reclama la Biroul de Credit pentru restante.

Relatii clienti ViaConto

Pe langa posibilitatea de a contacta reprezentantii ViaConto la sediul fizic din Bucuresti, pe Calea Mosilor 21, etaj 2, ii puteti contacta si la adresa de email [email protected] sau la numarul de telefon 0312295849. Orele de asistenta in care puteti afla mai multe informatii despre creditele acestui IFN sunt de luni pana vineri intre orele 9:00 si 18:00, iar sambata si duminica nu se lucreaza.

Serviciul de relatii clienti ViaConto este mereu la dispozitia clientilor cu detalii despre intreg procesul de aplicare pentru un credit sau cu informatii despre starea contractului dumneavoastra, in cazul in care sunteti un client al IFN-ului.

ViaConto Pareri 

Parerile celor care au accesat pana acum serviciile oferite de ViaConto sunt, ca de obicei, impartite. In timp ce unii clienti recomanda acest IFN pentru seriozitate, rapiditate si sume mari la imprumut, altii sustin ca imprumuturile ViaConto prezinta taxe si costuri mult prea mari, nefiind de acord cu plata taxei de analiza dosar.

Acestea sunt doar cateva pareri ale unor persoane care au ales un credit ViaConto:

viavonto pareri
pareri viaconto
Ion Soltinschi
Ion Soltinschi Ultima actualizare: 18 Jul 2024
Aplica acum

Alte oferte

Mai Mai Credit 0% Dobanda

Citeste recenzie

Mai Mai Credit – Linie de Credit

Citeste recenzie

Mai Mai Credit – imprumut de nevoi personale

Citeste recenzie

Ocean Credit – Coral

Citeste recenzie