Credite pentru pensionari

Alegeti credite pentru pensionari daca doriti sa le faceti o surpriza nepotilor, sa plecati intr-o vacanta sau aveti orice alta nevoie de bani. Aceste credite nebancare pentru pensionari va ofera bani rapid, cu minimum de documente si fara conditii de eligibilitate mari. Continuati sa cititi acest articol daca vreti sa obtineti un astfel de credit in doar cateva ore.
4 Rezultate
Axi Card
axi card
1.060,0 RON
Rata lunara
72,0%
DAE
0.2% / zi
Dobanda
1 saptamana
Timp aprobare
Acesta este un credit cu cost ridicat. Dacă nu puteți rambursa întreaga datorie, riscați o neplată a plății. Pentru asistență, apelați la consiliere în domeniul bugetului și al datoriilor din municipalitatea dvs. Informațiile de contact sunt disponibile la car.ro
Credit Prime 0% Dobanda
1.000,0 RON
Rata lunara
0,0%
DAE
0% / zi
Dobanda
2 ore
Timp aprobare
Acesta este un credit cu cost ridicat. Dacă nu puteți rambursa întreaga datorie, riscați o neplată a plății. Pentru asistență, apelați la consiliere în domeniul bugetului și al datoriilor din municipalitatea dvs. Informațiile de contact sunt disponibile la car.ro
Hora Credit – 0% Dobanda
1.000,0 RON
Rata lunara
0,0%
DAE
0% / zi
Dobanda
15 min
Timp aprobare
Acesta este un credit cu cost ridicat. Dacă nu puteți rambursa întreaga datorie, riscați o neplată a plății. Pentru asistență, apelați la consiliere în domeniul bugetului și al datoriilor din municipalitatea dvs. Informațiile de contact sunt disponibile la car.ro
Hora Credit
1.600,0 RON
Rata lunara
720,0%
DAE
2% / zi
Dobanda
15 min
Timp aprobare
Acesta este un credit cu cost ridicat. Dacă nu puteți rambursa întreaga datorie, riscați o neplată a plății. Pentru asistență, apelați la consiliere în domeniul bugetului și al datoriilor din municipalitatea dvs. Informațiile de contact sunt disponibile la car.ro
Ion Soltinschi
Ion Soltinschi Ultima actualizare: 18 Jul 2024

Ce sunt creditele pentru pensionari?

Creditele pentru pensionari sunt credite nebancare foarte flexibile si accesibile, dedicate pensionarilor si oferite de catre institutiile financiare nebancare (IFN-uri). Aceste imprumuturi rapide reprezinta oportunitati pentru persoanele cu venituri mici, aflate la pensie, de a obtine sume modeste de bani pana la pensie intr-un timp foarte scurt si cu un minim de conditii de aplicare.

Ceea ce face ca aceste credite pentru pensionari cu pensii mici sa fie populare in prezent este usurinta cu care se pot obtine. Astfel, puteti accesa un credit pentru pensionari in cateva minute, 100% online sau apeland la numerele de telefon al IFN-urilor. Banii va vor fi virati in doar cateva ore pe cardul personal.

Credite pentru pensionari: tot ce trebuie sa stii despre ele

Creditele pentru pensionari au limita de varsta?

Cele mai multe credite pentru pensionari nu au o limita clara de varsta, dar ofera rar credite persoanelor cu varsta de peste 70 de ani. Exista, insa, si credite online pentru pensionari fara limita de varsta, deci care pun la dispozitie imprumuturi persoanelor indiferent de varsta.

Ce acte imi trebuie pentru un credit pentru pensionari?

Fiind acordate de catre institutiile financiare nebancare (IFN-uri), creditele pentru pensionari nu necesita multe acte la aplicare. Trebuie doar sa prezentati:

 • un document de identitate valabil – cartea de identitate (CI)
 • dovada venitului (un cupon de pensie sau alta adeverinta de venit)
 • un extras de cont al contului in care vor fi virati banii.

Ce dobanda au creditele pentru pensionari?

Desi exista IFN-uri care acorda si credite pentru pensionari fara dobanda, de cele mai multe ori, creditele pentru pensionari pot avea un DAE de la 0% pana la 2385%. Cel mai bine ar fi sa optati pentru creditele fara dobanda deoarece sunt cele mai avantajoase si nu veti avea costuri suplimentare.

Unde gasesc cele mai bune oferte de credite pentru pensionari?

Cele mai bune oferte de credite pentru pensionari pot fi accesate chiar de pe telefonul dumneavoastra, 100% online, pe site-urile IFN-urilor din Romania. In plus, daca doriti sa aflati detalii suplimentare despre aceste credite, puteti apela telefonic un operator care va oferi orice alte explicatii necesare.

Veti gasi mai jos o lista concreta cu cele mai avantajoase credite online pentru pensionari pentru a fi sigur ca alegeti un imprumut potrivit nevoilor personale.

Pot lua credite si pensionarii cu pensii mici?

Da, exista si credite pentru pensionari cu pensii mici, care au conditii de eligibilitate scazute si sunt disponibile persoanelor cu venituri lunare de peste 300-500 de lei. Aceste venituri pot proveni din pensii, chirii, ajutoare de stat si altele.

Pensionarii pe caz de boala pot accesa astfel de credite?

Da, creditele pentru pensionari sunt disponibile si persoanelor pensionate pe caz de boala. Acestea trebuie doar sa prezinte un cupon de pensie valabil pentru a putea dovedi sursa venitului din care pot sa plateasca rata imprumutului si un act de identitate valabil.

Conditiile de acordare a unui credit pentru pensionari

 • Comparativ cu alte credite bancare, un credit pentru pensionari nu are o multime de conditii de acordare. In general, conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea accesa un astfel de imprumut rapid sunt:

  • Cetatenia si domiciliul – pentru a putea obtine un credit online pentru pensionari este necesar sa fiti un cetatean roman, domiciliat pe teritoriul Romaniei.

  • Cont bancar – trebuie sa aveti un cont bancar valabil si sa prezentati ulterior un extract de cont al acestuia pentru a va putea fi virati banii imprumutati.

  • Clientii noi – chiar si pentru creditele pentru pensionari sunt valabile ofertele pentru clientii noi. Astfel, daca alegeti sa faceti un imprumut pentru prima oara cu un contractor, veti beneficia de diverse oferte precum 0% dobanda pentru primul imprumut sau 0% dobanda pentru primele 30 de zile ale perioadei de rambursare.

  • Sursa de venit – desi sursa venitului lunar nu conteaza, trebuie sa fiti capabil sa prezentati o dovada a acestui venit, care sa fie de minim 300-500 de lei lunar.

  • Varsta – acest lucru conteaza pentru unele IFN-uri, care au intervalul de varsta maxima intre 65-70 de ani, dar exista si credite pentru pensionari fara limita de varsta.

Cum poti accesa un credit pentru pensionari? 

Accesarea unui credit pentru pensionari nu este un proces deloc dificil si poate fi realizata din confortul propriei locuinte in doar cateva minute. In continuare va vom prezenta cat de usor este sa obtii un astfel de credit rapid.

Pentru inceput, intram pe site-ul IFN-ului de la care dorim un imprumut pentru pensionari si alegem suma creditului. Sa presupunem ca am optat pentru CreditPrime.

credit prime

Acum alegem suma creditului, de exemplu 1500 de lei. Apoi dam click pe „Aplica acum”. Pentru ca suntem un client nou, vom beneficia de o oferta, 0% dobanda la primul credit.

Observam ca am fost redirectionati pe o pagina unde suntem nevoiti sa completam un formular online cu datele personale. Dupa completarea acestora, apasam butonul „Trimite”.

formular credit prime
formular credit prime

Astfel, datele noastre vor fi trimise contractorului, iar in cele ce urmeaza vom fi contactati de un reprezentant al IFN-ului pentru a finaliza procesul de aplicare. Odata ce aplicarea a fost aprobata, banii vor fi virati direct in contul bancar in doar cateva ore.

Exemplu de credite pentru pensionari – cum se calculeaza

Pentru a efectua un calcul rapid al unui credit pentru pensionari, vom lua drept exemplu un credit de 3000 de lei, pe o perioada de 12 luni.

Detalii creditDate credit
Valoarea imprumutului3000 lei
Durata12 luni
Costul total3204 lei
DAE363,68%
Suma totala de rambursat6204 lei

De ce acte ai nevoie pentru a accesa un credit pentru pensionari? 

La accesarea unui credit online pentru pensionari nu sunteti nevoit sa prezentati multe acte, deoarece aceste imprumuturi sunt acordate de IFN-uri.

Documentele pe care trebuie sa le aveti la indemana atunci cand aplicati pentru un credit pentru pensionari sunt:

 • Copie dupa cartea de identitate (CI) – pentru a va putea dovedi identitatea trebuie sa prezentati un buletin valabil.
 • Extras de cont – al contului in care va vor fi virati banii.
 • Dovada a venitului – pentru a va putea dovedi venitul lunar trebuie sa prezentati un cupon de pensie, o adeverinta de ajutor de stat, etc.

Credite pentru pensionari: Avantaje & Dezavantaje 

Avantaje si dezavantaje

In continuare vom analiza care sunt avantajele accesarii unui credit pentru pensionari.

Rapiditate – un credit pentru pensionari poate fi obtinut online in doar cateva ore, iar astfel scapati de timpul pierdut in diferite institutii.
Flexibilitate – va puteti alege suma dorita, dar si perioada de rambursare a imprumutului in functie de nevoile personale.
Fara limita de varsta – exista si credite pentru pensionari care nu au o limita de varsta a clientilor, fiind mult mai accesibile.
Accesbilitate – aceste credite sunt disponibile si rau-platnicilor si restantierilor.
Oferte pentru clienti noi – majoritatea IFN-urilor ofera beneficii noilor clienti pentru a-i atrage.
Costuri mari – aceste credite pentru pensionari prezinta dobanzi si DAE destul de mari.
Taxe ascunse – daca nu cititi cu atentie termenii si conditiile riscati sa fiti surprins de costuri ascunse care va vor afecta sanatatea financiara.
Perioada de rambursare poate fi prea scurta – unele IFN-uri pot acorda doar cateva zile pentru rambursarea imprumutului, timp mult prea scurt pentru unii pensionari.
Sume de bani mici – de obicei,creditele nebancare pentru pensionari ofera sume modeste.

Cele mai avantajoase credite pentru pensionari

Pentru a va usura alegerea unui credit pentru pensionari, am realizat o scurta lista cu cele mai avantajoase credite pentru pensionari de boala:

CreditorPerioada credituluiDAESuma maxima a creditului
ViaContopana la 30 de zile0 – 8844%1500 lei
CreditFixpana la 30 de zile0 – 4114%3000 lei
SmileCreditpana la 35 de zile0 – 1401%2000 lei
HoraCreditpana la 30 de zile0 – 0,0365%3000 lei
Ferratumpana la 45 de zile0%1900 lei
CreditPrimepana la 45 de zile0 – 2385%2000 lei

La ce sa te uiti cand iei un credit pentru pensionari?

 • Uita-te dupa costul total. Daca v-ati decis sa aplicati pentru un credit pentru pensionari, va sfatuim sa va uitati in primul rand la costul total al creditului. Desi dobanda declarata poate fi destul de mica, costul total va poate surprinde atunci cand va trebui sa rambursati imprumutul.
 • Ramburseaza imprumutul cat poti de repede. Pentru a va pastra sanatatea financiara chiar si atunci cand aplicati pentru un credit pentru pensionari, va recomandam sa rambursati suma imprumutata cat mai repede posibil. Astfel, nu va veti supraindatora inutil si veti avea mai mult control asupra economiilor dumneavoastra.
 • Imprumuta doar suma de care ai nevoie. Cel mai indicat este sa nu imprumutati niciodata mai multi bani decat aveti nevoie in momentul respectiv. Daca va indatorati cu sume de bani enorme pe care ulterior nu le veti putea rambursa cu usurinta, riscati sa fiti intampinati de taxe si costuri suplimentare.
 • Determina criteriile care te intereseaza. Va doriti o suma mai mare de bani la creditul pentru pensionari sau aveti nevoie de o perioada de rambursare mai lunga? Poate va intereseaza o rata lunara cat mai mica in schimb? Trebuie sa cantariti cu atentie care criterii conteaza cel mai mult pentru dumneavoastra, iar dupa aceasta veti putea alege imprumutul potrivit.
 • Fa o simulare de credit. Daca doriti sa aflati toate detaliile despre creditul pentru pensionari pe care urmeaza sa il contractati, puteti face o simulare de credit online. Acest lucru va dura doar cateva minute si va raspunde la toate intrebarile legate de ratele lunare, DAE, dobanda lunara, perioada exacta de rambursare si multe altele.

Sfaturi si recomandari 

In final, va recomandam sa analizati cu atentie toate avantajele si dezavantajele unui credit pentru pensionari inainte de a aplica pentru acesta. Mai mult, trebuie sa va decideti daca contractarea unui astfel de imprumut este necesara sau nu, deoarece orice credit inutil poate duce la afectarea stabilitatii financiare.

Intrebari frecvente